HEMTJÄNST

Tänkte skriva lite om mitt sommarjobb. Då jag ha tystnadsplik kan jag inte skriva så mkt om vad jag har gjort men jag vill ändå skriva lite om själva arbetet. Jag skulle ju inte åka utomlands iår så då tänkte jag passa på och tjäna lite pengar. MK (Mai Khanh) som jobbade/jobbar på hemtjänsten i Gnosjö sa till mig att de behövde personal i Hp så då började jag tänka på det lite. Sen sökte Hellen till det och fick jobbet och då tänkte jag att jag också kunde ge det ett försök. Jag fick träffa Elisabeth som är ansvarig för Hemtjänsten i Hp på en liten "intervju" sen fick jag jobbet. Då hemtjänsten inte är som vilket jobb som helst skulle jag "gå brevid" för att se hur det mesta gå till innan jag började jobba självstädigt. Jag fick även en kort utbildning på 3 dagar. Jag fick betalt både för brevidgången och för utbildningen vilket var nice. På min schema fick jag 7 veckor arbete och jag jobbade för 2 ordinarie personal som skulle på semster. 
På hemtjänsten varierar arbetet väldigt mycket, det kan vara allt från en enkel tillsyn där man bara sitter och pratar, till att hjälpa någon att duscha. Det är inte heller bara arbetet som varierar utan även hur man hanterar saker och hur man pratar med olika personer då man träffa så pass många olika. Alla jag ha fått träffa under sommaren har varit riktigt goa och snälla. En del är lättare att prata med än andra men alla va riktigt trevliga. Personalen på hemtjänsten har oxå varit riktigt snälla och trevliga. Jag kommer faktiskt gärna tillbaka nästa år. :)
En sak som jag har tänkt på så mycket både under och efter tiden jag har jobbat är hur meningsfullt detta jobbet faktiskt är. Många äldre bor ensamma och blir väldigt glad när hemtjänsten kommer då det kanske är den enda gången på dagen då de få prata med någon. Jag tycker att det är så fel av folk som bl.a säger "Erkänn du få torkar röv" när de få reda på att man är undersköterska/jobba på hemtjänsten. Viss det är en del av jobbet att hjälpa de äldre på toa men att jobba på hemtjänsten är så mycket mer. Man bli en del av någon annans liv och man märker klart och tydligt hur mycket de äldre uppskattar den hjälpen de får. Jag tycker att det är så synd att undersköterska är ett yrke som så många ser ner på.